Nieuws

 Omzien naar kwetsbare mensen in de omgeving 

Dit is in één zin waar Stichting EckStra zich voor inzet; iets extra's bieden aan mensen en gezinnen die rond de armoedegrens leven. En dat hebben we in de zomer gedaan!  

 

Zomeractie: 

Juist in de zomerperiode is het fijn om er even tussenuit te zijn. Al is het maar een dagje weg. Kinderen hebben dan iets te vertellen op school. We hebben een aantal organisaties benaderd in Amersfoort en we kregen hierop veel reacties.  We kregen de meest leuke aanvragen voor een dagje uit. Walibi, dierentuin, zwembad, uit eten, Dolfinarium, Julianatoren, Nemo etc. En van veel mensen kregen we na afloop een reactie terug, vaak met leuke foto’s erbij.

Vanuit onze stichting hebben we 29 gezinnen een dagje uit aan mogen bieden.

Ook hebben we dit jaar tot nu toe 30 gezinnen kunnen helpen door middel van een boodschappen, Etos, speelgoed bon of bon voor kindersportkleding.

 

Jamverkoop

We zijn begonnen met het verkopen van zelfgemaakte jam. Afhankelijk van wat voor fruit er voorradig is hebben we bijvoorbeeld heerlijke potjes gemaakt van abrikoos/mango,kiwi, appel of aardbei, mango. We hebben inmiddels al ruim 32 potjes jam verkocht.

Een mooie opbrengst voor de stichting.

Stuur gerust een mail naar stichtingeckstra@outlook.com bij interesse. De potjes kosten 3 euro per stuk.

 

Kofferbakverkoop en emballage AH

op zaterdag 2 oktober was er een zogenaamde kofferbakverkoop in Nijkerk. Hier kon je naast je auto je spulletjes aan de man brengen. Gelukkig was het weer goed en hadden we een leuke opbrengst aan het einde van de dag.

 

Bij de Albert Heijn konden mensen in de maand augustus hun lege flessen bon doneren aan onze stichting. Dit heeft ook een mooi bedrag opgeleverd.

 Logo

Onze stichting heeft een nieuw logo. Deze is kosteloos ontworpen door Esther Koelewijn.

Nu we een aantal jaren bestaan wilden we graag een meer professioneel uitziend logo. Dit is gelukt en we zijn blij met dit mooie frisse logo.

Onze stichting heeft een nieuw logo. Deze is kosteloos ontworpen door Esther Koelewijn.

Nu we een aantal jaren bestaan wilden we graag een meer professioneel uitziend logo. Dit is gelukt en we zijn blij met dit mooie frisse logo.

Bedankt Esther!

De zomer komt eraan en we denken erover na om er even tussen uit te gaan. Maar voor veel mensen is dat geen vanzelfsprekendheid.  Stichting EckStra wil in onze directe omgeving (Amersfoort e.o.) iets extra's doen voor mensen die het minder getroffen hebben. Door het jaar heen geven we een extraatje in de vorm van een cadeaubon, maar deze zomer willen we mensen een dagje uit aanbieden. Ons streven is 20 gezinnen en de aanmeldingen stromen binnen! Maar ons budget is klein. Daarom willen we zelfgemaakte jam gaan verkopen. Op bestelling kun je kiezen voor jam van seizoensfruit, dat kan zijn mango, bessen etc. Natuurlijk mag je altijd vragen wat er op dit moment is. Stuur een mailtje naar stichtingeckstra@outlook.com en we zorgen ervoor dat de jam jouw kant opkomt. Een pot kost 2.50 tot 3 euro, afhankelijk van de grote. 

Nieuwsbrief nr. 2 -  maart 2021

Wij, Lotte, Aletta, Jeannet, Willem en Ina, zijn een team van  vrijwilligers die zich inzetten voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We willen graag iets betekenen voor mensen in onze eigen buurt/ stad. Wij geloven dat we op een laagdrempelige manier de wereld een stukje mooier kunnen maken. We willen mensen bemoedigen door iets extra’s te geven in de vorm van een AH-, Etos-, bioscoop-, of dagje uit-bon.  

 

Kerst

Vlak voor kerst hebben we totaal 36 kerstpakketten rondgebracht naar gezinnen die het afgelopen jaar een extraatje hebben ontvangen van onze stichting. De mensen waren blij verrast en het was mooi om ze dit aan te kunnen bieden. 

Ook hebben we in samenwerking met Stichting Present Amersfoort een aantal nieuwe gezinnen bezocht en ook een kerstpakket mogen aanbieden.

 

Kerstnachtdienst

In de (digitale) kerstnachtdienst van gezamenlijke kerken in Amersfoort Noord kwam de collecte geheel ten goede aan onze stichting. Door middel van een filmpje konden we informatie geven over hoe we ons inzetten voor mensen die het niet breed hebben. Een mooie gelegenheid om meer bekendheid te geven aan  de stichting!

 

Samenwerking

We hebben inmiddels een kennismakingsgesprek gehad met De Voedselbank Amersfoort. Soms komen mensen niet in aanmerking voor een voedselpakket doordat ze iets teveel verdienen. De Voedselbank kan deze mensen nu doorverwijzen naar ons voor een extraatje als steuntje in de rug.

 

Afgelopen kwartaal

Het afgelopen kwartaal hebben we weer heel wat mensen wat extra’s mogen brengen. In totaal 14 gezinnen. De meeste mensen vroegen om een boodschappen bon, we merken dat hier de meeste behoefte aan is. Dankzij de steun van particuliere giften en de kerstcollecte in december kunnen we gelukkig aan alle aanvragen voldoen.

 

Ook staan we staan open voor andere soorten vragen en verzoeken die op ons pad komen. Zo hebben we een Praxis bon aan iemand gegeven om verf te kopen voor de hoognodige onderhoud in huis waar geen geld voor was. Een moeder wilde met haar kinderen heel graag een keer eten afhalen bij de KFC. Dit heeft ze jaren niet kunnen doen. Uiteraard een mooi verzoek dat we konden inwilligen. Soms worden wij zelf verrast doordat mensen iets aan ons geven als wij langskomen met een tasje met extra’s. Laatst bood iemand een zelfgemaakte cake aan en  een ander iemand  gaf ons een klein bosje bloemen. 

 

De komende maanden

In de media lees je dat door Corona steeds meer mensen het financieel zwaar hebben. Graag willen wij als stichting een klein lichtpuntje zijn. We gaan ons daarom ook meer richten op naamsbekendheid, zodat nog meer instanties ons kennen en weten te vinden. Ook zijn we bezig met ons logo en communicatiematerialen.  

Mocht je tips hebben voor ons of je diensten willen aanbieden in welke vorm dan ook, we houden ons van harte aanbevolen!  

 

Giften

Stichting EckStra is volledig afhankelijk van giften en is een Algemene Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor zijn wij een goed doel dat door de belastingdienst is goedgekeurd en is jouw financiële steun aftrekbaar van de belasting 

Als u ons wilt steunen met een gift, kijk dan op https://www.stichtingeckstra.nl/steun-ons voor alle informatie.   

 

Zie voor meer informatie onze website: https://www.stichtingeckstra.nl Mocht u als hulporganisatie een aanvraag willen doen, stuur dan een e-mail naar

stichtingeckstra@outlook.com of via onze website: https://www.stichtingeckstra.nl/hulpvragen

 

 

 

Mocht u liever geen nieuwsbrief van ons willen ontvangen, stuur dan een e-mail naar stichtingeckstra@outlook.com. Dan halen we u van de verzendlijst af.

Stichting EckStra heeft een feestelijk, zelf samengesteld kerstpakketje aangeboden aan iedereen die we dit jaar hebben bezocht.

We hebben veel leuke reacties gehad op deze verrassing!

Nieuwsbrief nr. 1 -  november 2020

 

Wie zijn we ook alweer?

Wij (Lotte, Aletta, Jeannet, Willem en Ina) zijn een team van 5 vrijwilligers die zich inzetten voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We willen graag iets betekenen voor mensen in onze eigen buurt/ stad. Wij geloven dat we op een laagdrempelige manier de wereld een stukje mooier kunnen maken. We willen mensen bemoedigen door iets extra’s te geven in de vorm van een AH-, Etos-, bioscoop-, of dierentuin-bon. Of we geven een bon op basis van een persoonlijke behoefte. Zo hebben we laatst een kappersbon en een Praxisbon weg kunnen geven.

Ook staan we staan open voor andere soorten vragen en verzoeken die op ons pad komen. Via verzoeken uit ons eigen netwerk hebben we eerder een kinderfiets kunnen brengen, een bed geregeld dat nodig was in een ander gezin en hebben we een gezin dat gaat verhuizen aan verhuisdozen kunnen helpen.

Samenwerking

Steeds meer vinden we samenwerking met andere lokale organisaties. Nieuw is dat we dit jaar met Stichting Present Amersfoort zijn gaan samenwerken. In de zomer konden we Present helpen met zomerpakketten. Door deze actie zijn we in contact gekomen met Humanitas en Welzin, waarmee we nu een samenwerking aan het verkennen zijn.

Wat we dit jaar hebben kunnen doen

Onze inkomsten/ giften

Afgelopen lente hebben we een presentatie gegeven aan leden van de Lions-club Amersfoort.Van hen hebben we het mooie bedrag van € 500,- euro ontvangen.

Ook door een aantal structurele en incidentele individuele giften en de giften vanuit de flessenactie van de Albert Heijn in Emiclaer hebben we financieel de middelen om aanvragen die binnenkomen te kunnen honoreren.

We zijn dit jaar een ANBI stichting geworden. Giften zijn aftrekbaar van de belasting. Mocht u ons willen steunen met een gift, dan kan dat. Zie dan onze pagina ' Steun ons'.

Welke Eckstra’tjes hebben we dit jaar kunnen geven?

13 AH bonnen

3 Etosbonnen

2 Jumbobonnen

2 bonnen voor Dierenpark Amersfoort

1 Praxisbon

1 Kappersbon

4 zomerpakketten in samenwerking met Stichting Present

Ook geven we aan alle kinderen uit de betreffende gezinnen een cadeautje (als extra Eckstra’tje :)).

 

 
  

Decembermaand


We willen de komende feestmaand iedereen met wie we in 2020 contact hebben gehad een kaartje sturen. Ook willen we dit jaar meedoen met de kerstactie van Stichting Present.

Al met al kijken we terug op een goed jaar waarin we steeds meer vorm geven aan stichting Eckstra!