Vakantie

 

4 Gezinnen hebben we kunnen aanmelden bij het Vakantiebureau en we kregen de bevestiging dat ze allemaal op vakantie konden! 1 Gezin in de eerste week van de schoolvakantie en 3 gezinnen in de laatste week. Het Vakantiebureau werkt samen met RCN vakantieparken.

Op hun website lees je: 

‘De gehele winstuitkering besteedt RCN aan maatschappelijke projecten en aan mensen voor wie een vakantie minder vanzelfsprekend is door eenzaamheid, gebrek aan geld of fysieke omstandigheid’. Wat een geweldig initiatief!

Vanuit onze stichting hebben we deze gezinnen geld gegeven om in de vakantieweek te besteden.

“Het vakantie gevoel wat we allemaal hebben ervaren, het niks moeten en geen dagelijkse dingen hoeven doen. 

Het huisje was van alle gemakken voorzien en het park was ook echt compleet om een top vakantie te hebben! Echt een gevoel van vakantie, rust en genieten! 

We kijken terug op een fantastische week die we ons nog lang zal heugen!"

“Echt geen woorden voor hoe dankbaar en blij we zijn, we genieten van elke seconde”!

 

Dagje uit

 

Maar liefst 30 gezinnen konden via onze stichting deze zomer een dagje uit kiezen. In overleg met de gezinnen werd er gekozen voor bijvoorbeeld het Dolfinarium, dierentuin, Julianatoren, zwembad of lekker uit eten. 

“Wij hebben via jullie geld gekregen om met ons gezin naar de Julianatoren te kunnen gaan. Dit hebben wij gisteren gedaan. We hebben een onvergetelijke dag gehad en ontzettend veel plezier gehad. Ik wil jullie heel erg bedanken namens mijn gezin voor deze super dag.”

“Bedankt voor jullie hulp. We zijn vandaag bij het Dolfinarium geweest en de kinderen hebben genoten!”

Het lijkt iets kleins, maar gezinnen kijken er echt naar uit en het geeft positieve energie. Voor kinderen is het leuk dat ze ook wat kunnen vertellen over wat ze hebben gedaan in de vakantie.

 

Overige acties en publiciteit

 

Paasactie

In het kader van onze Paasactie hebben we een aantal gezinnen blij kunnen maken met een AH bon en een bloemetje erbij.

 

Rommelmarkt

In samenwerking met ONE, een buurtinitiatief in de wijk Kattenbroek, hebben we een rommelmarkt georganiseerd om geld in te zamelen voor onze stichting. Naast de opbrengst van 230 euro was het ook heel gezellig. Mensen dronken koffie en maakten een praatje. Het was absoluut  voor herhaling vatbaar! Nieuwe plannen voor een rommelmarkt zijn al in volle gang.

Het voorjaar (met Pasen), de zomer (dagjes uit en vakanties) en het najaar (Kerst/ Sinterklaas) zijn hoogtepunten in het jaar waarin we iets gaan organiseren. Daaromheen blijven we door het jaar heen cadeaubonnen uitdelen. We zijn trots op onze stichting en wat we kunnen betekenen voor mensen die wat extra's kunnen gebruiken. Op naar een vruchtbare tweede helft van 2022! 

 

Maar liefst 30 gezinnen konden via onze stichting deze zomer een dagje uit kiezen. In overleg met de gezinnen werd er gekozen voor bijvoorbeeld het Dolfinarium, dierentuin, Julianatoren, zwembad of lekker uit eten.

Ook hebben we voor het eerst 4 gezinnen een vakantie aan kunnen bieden via ‘het Vakantiebureau’ in samenwerking met RCN vakantieparken die dit financieel mogelijk maakt.

Het lijkt iets kleins, maar gezinnen kijken er echt naar uit en het geeft weer even positieve energie. Voor kinderen is het leuk dat ze ook wat kunnen vertellen over wat ze hebben gedaan in de vakantie.

Een reactie van een gezin wat op vakantie was mailde “echt geen woorden voor hoe dankbaar en blij we zijn, we genieten van elke seconde!”

Super leuk om dat terug te horen, daarvoor doen we het. Iets extra’s doen voor mensen die het door allerlei omstandigheden financieel zwaar hebben.

Zaterdag 2 april  houden we een rommelmarkt in de ruimte van ONE in Kattenbroek.

De opbrengst van deze dag is geheel voor het werk van Stichting EckStra.

De rommelmarkt wordt 2 april gehouden van 10.00 uur tot 15.00 uur in de ruimte aan het Masker 213 ( tegenover de kleine parkeerplaats

van winkelcentrum Emiclaer). 

Ook bent u van harte welkom om gezellig een bakje koffie te drinken!

De eerste jaren na de oprichting van onze stichting was het moeilijk om met mensen in contact te komen die een extraatje goed konden gebruiken. Nu na 3 jaar weten steeds meer organisaties ons te vinden en vooral bij bestaande contacten zijn we goed in het vizier. We vinden steeds meer onze weg en hebben leuke activiteiten ontplooid, en ook in het jaar dat voor ons ligt zijn er weer leuke ideeën! Hieronder leest u in het kort onze belevenissen en plannen.

 

KERSTACTIE

Met de kerst hebben we kerstpakketten gebracht naar gezinnen waar we het afgelopen jaar waren geweest. Mensen waren blij verrast en het was mooi om ze dit aan te kunnen bieden.

Ook hebben we in samenwerking met Stichting Present een tiental adressen overgenomen waar zij geen match voor hadden gevonden. Deze gezinnen kregen ook een kerstpakket van ons.

We hebben voor het eerst OLIEBOLLEN verkocht. Deze konden besteld worden en op 30 december opgehaald worden. Dit was een groot succes. We hebben ongeveer 300 oliebollen gebakken en daarnaast nog zelfgemaakte jam en zelfgemaakte vogelhuisjes verkocht.

 

KERSTAVONDDIENST

De (digitale) kerstavonddienst van de gezamenlijke kerken in Vathorst (Amersfoort Noord) hield een (online) collecte. Deze kwam geheel ten goede aan onze stichting. Ook van de Lichtkring in de wijk Zielhorst kregen wij een mooi collectebedrag.

 

HULP GEVRAAGD MET FACEBOOK

Ben jij handig met facebook en zou je ons willen helpen om een keer te kijken hoe wij het hebben ingericht en hoe het eventueel handiger kan? Heel graag. Stuur een mail naar stichtingeckstra@outlook.com en we nemen contact met je op.

 

VAKANTIES

Ergens tijdens een wandeling is het idee ontstaan om mensen op vakantie te laten gaan die dit normaal door omstandigheden niet kunnen. Alle dagen bezig zijn met de stress van weinig geld en andere problemen zorgen ervoor dat je nooit eens je zorgen opzij kan zetten. Een vakantie kan de druk van de ketel halen waardoor mensen er weer tegenaan kunnen!  Hoe mooi is het dan dat we opeens een vakantiehuisje aangereikt krijgen waar we gebruik van mogen maken. Hoe en wat is nog onzeker, maar het ziet ernaar uit dat we een paar gezinnen dit jaar op vakantie kunnen laten gaan. Ook gaan we weer samenwerken met het vakantiebureau. Zij werken samen met RCN-campings en hebben ook huisjes beschikbaar.  We maken hiermee een volgende stap met onze stichting.

Heb jij een eigen VAKANTIEHUIS of CARAVAN die we gratis of tegen gereduceerd tarief af en toe mogen gebruiken dan horen wij dat graag. Uiteraard zorgen we voor een goede screening en overleg vooraf.

 

ROMMELMARKT SAFE THE DATE

Zaterdag 2 april houden we een rommelmarkt waarbij de opbrengst naar onze stichting gaat.

Adres: Masker 213 (tegenover winkelcentrum Emiclaer)

Tijd: 10.00 – 15.00 uur

Mocht je spulletjes voor ons hebben om te verkopen (geen volwassen kleding of grote spullen) dan zou dat heel fijn zijn. Je kan dit dan die zaterdagochtend brengen naar het Masker. Mocht dit die dag niet lukken stuur dan even een mailtje, dan regelen we wat anders.

 

BELEIDSPLAN 2022-2023 EN JAARVERSLAG 2021

Begin maart staan beide op onze website. 

Tijdens de gezamelijke Kerstnachtdienst (2021) van 4 kerken in Vathorst werd er gecollecteerd voor het werk van Stichting EckStra. We kregen een heel mooi bedrag waar we veel mensen blij mee kunnen maken. Ook kregen we de opbrengst van de collecte van een kerk in Zielhorst.

Ook dit jaar mochten we weer kerstpakketten uitdelen aan mensen die we dit jaar hadden bezocht. We hebben een pakketje samengesteld met o.a. een kerstster of kerststukje en een kadobon en deze pakketjes als verrassing rondgebracht.